Til Isa

· Skole,Imaan,Ungdom

Min kjære sønn Isa,

Vi kjenner ikke hverandre, men jeg sier likevel sønn, fordi det grusomme som rektoren gjorde mot deg, kunne like godt skjedd med min egen sønn.

Jeg kan kjenne raseriet koke i meg, bare ved tanken på at en voksen person med tvang tar på kroppen til mitt barn, og ikke tar et nei for et nei. For det spiller ingen rolle om det er håndhilsing, klemming eller kyssing. Våre barn er er i stand til å ta egne valg om hvor grensen for egen intimsone skal være, og jeg forventer at de voksne på skolen både godtar dette valget og respekterer det.

Du Isa, og de andre fine guttene som opplevde det samme på avslutningsseremonien, fikk deres grenser hardt tråkket på, av en godt voksen person i en maktposisjon, som misbrukte sin posisjon og din tillit til å holde deg fast, og til å holde en tale om hvordan hun mener at DU kan bli vellykket i livet.

Min kjære sønn, du blir ikke vellykket ved å tvinge din mening på andre eller snakke krast til andre. Jeg håper at rektoren mislyktes i å lære deg det. Du blir heller ikke mislykket om du velger å holde hånden din til deg selv, og bruke den på måter som den ble skapt for. Hendene våre har Allah gitt oss for å gjøre godt både for oss selv og for de rundt oss, for å hjelpe, løfte, holde, og støtte de som trenger det. Det er den godheten som både tunge og hender gir til andre, som gjør deg til et vellykket menneske.

Vår kjære profet fred være med han, definerte hva en muslim er ved å si:

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم قَالَ ‏ "‏ الْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ النَّاسُ مِنْ لِسَانِهِ وَيَدِهِ

The Muslim is the one from whose tongue and hand the people are safe.

Kilde: Sunan an-Nasa'i 4995

Kjære sønn, vi er mange som er veldig stolte av deg, og av alle dere andre flotte unge muslimer som kjemper for sin rett til å være gode muslimer. Dere har blitt forbilder for mange av oss, til tross for så ung alder.

Overse de som ikke frykter Allah. Jobb hardt for å bygge deg et godt liv både nå i dette livet, men ikke glem å jobbe for det neste liv. Allah vil selv gjengjelde de som gjør urett mot andre.